« Tilbake til tjenester

Elkontroll landbruk

kua

Feil i den elektriske installasjonen og feil bruk av elektrisk utstyr fører til mange branner i landbruket, Hele 7 av 10 branner har el-relatert årsak, i følge statistikk fra Landbrukets brannvernkomité.

Elektriske installasjoner og ikke minst elektrisk utstyr er utsatt for store påkjenninger i form av gasser, fuktighet, støv, vibrasjoner og mekaniske belastninger. Alt elektrisk utstyr som skal brukes på slike steder skal være godkjent for dette og være tilpasset miljøet det skal brukesstøvete landbruksvifte i.

Elsikker deltok før jul på et pilotprosjekt på vegne av Gjensidige Forsikring. Vi kontrollerte tre store svineprodusenter og tre driftsbygninger på en landbruksskole. Disse var tilfeldig utvalgt av forsikringsselskapet og resulterte i nesten 300 avvik med smått og stort og de utvalgte bøndene fikk øynene opp for forebyggende kontroll av el-anlegg.

Som bonde bør du stille deg selv et viktig spørsmål:

«Er mine el-anlegg trygge og sikre for meg, min familie og våre dyr»? 

Vi anbefaler at du tar grep, etter å ha utført disse pilotprosjektene hos utvalgte svinebønder og med erfaringer høstet fra et identisk pilotprosjekt i Vestfold kan vi med hånden på hjerte si at det er «99,9 % sannsynlighet for at vi finner feil  dine elektriske anlegg». Det kan være feil som er mindre alvorlig, men det kan også være feil som kan true både liv, helse og eiendom på gården din.

Feil i elektriske anlegg:

En kontroll fra Elsikker består blant annet av:

Stikkontakt spist opp av korrosjonRegn med en dag fysisk kontroll av ditt el-anlegg og sett av tid til å bli med rundt på gården. Dette fordi du kan ha nyttig informasjon for kontrolløren, men også fordi vi underveis i kontrollen gir deg innspill på forbedringer og viser deg statusen på ditt el-anlegg. Ting som kanskje får deg til å bli mer bevist i bruken av el-anlegget  og dets utstyr.

Siden vi i Elsikker ikke har et økonomisk motiv i å få rettearbeidet, er vår fokus på å avdekke feil, mangler og forbedringer som gjør ditt elektriske anlegg trygt og sikkert.  En av fordelene med å bruke Elsikker er at vi både er foretaksgodkjent via DNV og har personell som er sertifisert i de nødvendige normene.

Du lurer kanskje på hva det betyr for deg? Det betyr at vi kan utføre Elkontroll Landbruk for forsikringsselskapene.

F. eks. Gjensidige gir f. eks.  35 % premiereduksjon på brannpremien. Dette forutsetter selvfølgelig at du retter påpekte feil og mangler. Brannpremien utgjør 70 % av forsikringspremien og kontrollen med rettelser gir premiereduksjon i tre år.

En av de som var med på pilotprosjektet sparte faktisk 17000 kroner pr. år. Det betyr at han i løpet av de tre årene elkontrollen er gyldig, faktisk har en besparelse på forsikringspremien på 51000,- kroner. Les mer om dette i artikkelen i Bondebladet, vår kunde er med som referansekunden i denne artikkelen.

Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende prat om Elkontroll Landbruk med termografi eller bestill kontroll via vårt kontaktskjema, vi vil da ta kontakt og gi deg en fastpris på kontroll eller utføre oppdraget på timebasis hvis det ønskes.

Bestill kontroll i dag
Vi tilbyr Elkontroll Landbruk med termografi i Hedmark, Nordmøre, Oppland, Trøndelag og Akershus, men vi kan tilby den i andre deler av landet under en forutsetning.
At flere gårdbrukere går sammen og retter en forespørsel til oss, f. eks. tre separate oppdrag i samme kommune, som kan gjennomføres innenfor samme uke er forutsetningen for at man kan ta turen også i ditt område, hvis det ligger utenfor vårt normal dekningsområde, og man sliter med å få noen til å utføre kontrollene.

Klikk her for å kontakte oss for en uforpliktende prat eller for bestilling av el-tjenester
Elsikker AS

Elsikker AS